Seychellien saarten säätiön ja Exeterin yliopiston tutkijat analysoivat viiden vuoden seurantatietoja. Tulokset vahvistavat, että vuosikymmenten mittaisten suojelutoimien ansiosta tällä aikoinaan uhanalaisella lajilla on nyt terve ja vakaa kanta.
Kuvitus: envato elements; Tekijä: haveseen; Aldabran jättiläiskilpikonnien populaatio laski 1800-luvulla alle 1 000 yksilön riiston vuoksi. Suojelutoimenpiteet, kuten luonnonsuojelualueeksi nimeäminen vuonna 1981 ja Unescon tunnustus vuonna 1982, ovat tukeneet lajin elpymistä.
Tutkijat varoittavat, että ilmastonmuutos, kuivuus ja vieraslajit ovat edelleen uhkia. Suunnitelmat villikissojen ja mustarottien hävittämiseksi voisivat suojella kilpikonnien munia ja poikasia entistä paremmin.









Follow us on social media